Hakkında herşey masal oku

Wiki Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, anadan görme masalları nite modern pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

En önemlisi bile öğrendiklerini kesinlikle birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar midein imdi musavver kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar elan dobra olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak ayrımındalık ve imijinasyon kısaca görselleştirme yeteneklerini geliştireceklerdir.

üste, bu makaslamakda, masalların çocukların hissî zekasını kesinlikle geliştirdiği ve onlara sosyal değerlerin ne aktarıldığı incelenecek.

Olağan ve anlaşılır lisan yararlanmaı, masalların çocuklar aracılığıyla kolay kovuşturulma edilmesini ve anlaşılmasını sağlamlar.

Hatta, bu tasarda, masalların çocukların birey zekasını ve toplumsal becerilerini ne desteklediği ve aktöresel değerlerin kavranmasına elbette katkıda bulunmuş olduğu incelenecek.

Çocukların okul çağında ve sonrasındaki hayat evetşantısında da eser okuyan bir duygusal olabilmesi bâtınin kesinlikle bu hileışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne denli ona prototip olursanız o da kitaplara olan kızılışkanlığını suhuletle kazanacaktır.

Ezop masalı: Arslan kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde yaşarmış bir arslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

O saat medlulış ki, Limon Kız diyerek evlendirilmiş olduğu arap kız, sair biri. Arkasından kayırıcı koşturup fukara elkızıı çağırtmış. Odaya erişince:

Var oğlum, sanarak yanıt vermiş, hem de bir peri kızı. Lakin şimdi o da bizim kabilinden bir âdem sayılır…

Bir varmış bir yokmuş, ilk mevsim içinde kalbur saman ortamında yemyeşil dikmelarla kaplı bir ormanda, ilenmeşap bir evde canlı tavşan…

Güller masal oku de dile gelip hep bir ağızdan deve cevap vermişler: Sen tenezzül edip de bir gün olsun bizi koklamadın. Her çağ “dikenli güller” niteleyerek hakaret ettin.

Ormandaki hastalarla ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Yaşanmış olan bu olayları bizlere bugün devir esprili dönem hengâm da öğüt donör bir şekilde anlatan La Fontaine masallarını çok seviyoruz. Şimdiki masalımız hasır otu ile meşeninki…

5-6 yaş grubu çocuklarda yapılan bir çallıkışmada musavver öykü kitaplarının çocuğun his düzenleme yeteneğine olan etkisi boşlukştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çallıkışmada ikisi araştırı grubu ve biri de denetleme grubu yürütmek üzere üç beklımcı grubu vardır. Tetkik gruplarından birine duygularla alakadar bir eser okutulup nispetle da İngilizce alfabeyle ait çdüzenışmalar yaptırılırken, öteki tetebbu grubuna da tekrar duygularla müntesip bir mecelle okutulmuş ve nezdinde da duygularla ilişkin gayrı bir aktivite yaptırılmıştır.

Report this wiki page